torstai 27. helmikuuta 2014

Dear Deer Kuviovelour


Juuri tänään lisättynä valikoimaan, uusi kuviovelour suurilla bambeilla. Aika ihana!




Pesutestit:
Pesu: 60 asteessa nurin käännettynä, samanväristen kanssa

Pesin erillään koneessa, 60 asteessa. Kangas pysyi moitteettomana. Pesuaineena oli Omo color sensitive. Metrin pala kutistui pesussa 3 cm. Lisäksi rumpukuivasin, kun teen niin muutenkin kaikille veloureille. Kutistui sentin lisää. Eli rummutettuna kutistuma oli 4%, pestynä 3%.



Bambikuvio on suuri, korkeus 14 cm ja leveys 17 cm.


Kangas kaupassa, klik. Pieni osa myös kakkoslaatuisena edullisemmin, klik.


tiistai 25. helmikuuta 2014

Hyvää hiihtolomaa!


Moni ei varmaan lomalla hiihtele, eikä kovin kylmäkään ole. Sain kuitenkin itselle valmiiksi polvisukat pitsireunuksella. Nytkin jalassa niin ei palele!

Seliassa lomaillaan alen merkeissä.


sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Huputettu



Piti tehdä tunika, jossa on huppu, sellainen "kaulurihuppu". Tunika onnistui ihan hyvin, mutta tuo malli ei osaa ilmeisesti olla naama peruslukemilla....


Kääntyköön selin...



Tai leikataan sen kuvasta pää pois....


Tai piilotellaan sen kasvoja kaulukseen.


Hauskaa Hiihtolomaa Lomalaisille! Vielä tänään sunnuntaina pala-ale Seliasssa, klik.

torstai 20. helmikuuta 2014

Black&White


Ompelut on viimeaikoina olleet kovin mustavalkoisia. Tässä muutamia niistä. Kahdet poikien housut, Neule-haaremit yläkuvassa ja collegehousut alakuvassa kaaritaskuin. Taskut maksiraitaa.




Neuvolankortinkansia pandasta. Näitä saa sekä tilaustuotteena, että valmiina.




maanantai 17. helmikuuta 2014

Atomin ulkoilutus


122/128 cm ilman kaavoja leikattu mekko Atomi neuloksesta.



Eilen oli senverran lämmintä (ja vähän lunta!), että hoidettiin parin minuutin pikakuvaus takametikössä.




Pari poseerausta ehdittiin ottaa



...kunnes tuli kiire sisälle hakemaan kuvauspalkintoa (suklaata).



Mekko on leikattu "kahden sauman mekon" -mallilla, mutta olkasaumat tein, kuten tähänkin, klik.
Tälläisen voi leikata ilman kaavaa, kuvan osoittamalla tavalla. Lapselle tai aikuiselle sopiva vaate kankaan päälle ja leikkaus. Helppoa ja kivaa!



perjantai 14. helmikuuta 2014

Hyvää Postikulutonta Ystävänpäivää!



Ystävänpäivän postikuluttomuus, yli 50€ tilauksiin.  

Lauantaina 15.2. vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää. Saumanvaralaiset haluavat olla mukana pienten asialla suurella sydämellä omalla hyväntekeväisyyshuutokaupalla. Ompelemme, neulomme ja virkkaamme tuotteita huutokaupattavaksi.
Huutokaupan tuotto lahjoitetaan suoraan Sylva ry:lle, joka on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys.

Huutokauppa järjestetään lastenvaatekirpputori Piilon facebook-sivuilla ( TÄSTÄ suoraan huutokauppa kansioon). Huutokauppa käynnistyy lauantaiaamuna 15.2. kello 9 ja tuotteita voi huutaa kello 21:een saakka. Jokaisen tuotteen lähtöhinta on vain 5 euroa.
Ensimmäinen huuto on korotettu ja korotuksen minimisumma on 1 euro. Huutokaupassa on käytössä niin sanottu viiden minuutin sääntö.
Huutaja maksaa voittosumman suoraan Sylva ry:n tilille ja esittää tuotteen tekijälle sähköisen kopion maksukuitista. Tuotteen tekijä postittaa tuotteen suoraan ostajalle neljän arkipäivän sisällä ja maksaa postikulut omasta pussistaan. Tarkemmat ohjeet maksuun ja muihin huutokaupan käytännön asioihin liittyen tulevat esille huutokauppakansioon.

Tule mukaan huutamaan uniikkeja käsitöitä! Tehdään yhdessä hyvää isolla porukalla!


Selia on mukana Atomisetillä naisten koossa. Kaksinkertaista neulosta olevan setin voit huutaa lauantaina omaksi, monen muun tuotteen ohella. Ole mukana!




torstai 13. helmikuuta 2014

Kevät tulee -Huppareita!


Yksi varma kevään lähestymisen merkki on hupparitilaukset...niin ja legginsitilaukset. Mutta tässä postauksessa parit hupparit ja niissä esiintyvät Rokki-Rusakko ja Kimi-Kameleontti, Selian aplikointikuvat. Sopivat hyvin pojille, kuten nämä takit on ommeltukin.


Keltainen velourhuppari on vuoreton, huppu on vuoritettu. Ruohonvihreällä resorilla ja hupun tupsulla tehostetta. Tupsu on käsintehty, kun valmista oikeanväristä ei löytynyt, vaikka ulkomaita myöden pengoin netin syövereitä.
Edessä istuu Rokki-Rusakko.


Kimi-Kameleontti huppari on vihreää farkkujerseytä ja kokonaan vuoritettu trikoolla, eli menee ihan kevättakista, kun ilmat vielä vähän lämpenee.


Edessä vielä pikku ötökkä, joka kohta kai saalistetaan?


Takana jujuna on kameleontti-häntä-hupppu. Tämän kun kaavoitin niin piti parit koeversiot ommella, ennenkuin sain hännän sopivasti kippuralle.


maanantai 10. helmikuuta 2014

Atomi ja Neule *Uutta*



 Kotimaiset puuvillaneulokset on saapuneet Seliaan. Maistiaisia olkaa hyvät! Neulokset löytyvät kaupasta, klik.






Nuori suunnittelija


Asiakkaan tyttärellä on pupu, se ihanin ja vauvasta asti mukana kannettu. Tyttö on jo tokaluokkalainen ja ompeli itse pupulle mekon. Sain siitä kuvankin, mutta en ilman lupaa viitsi laittaa tänne blogiin. Melko samanlainen, kuin yläkuvassa oleva mekko, jonka tyttö tilasi itselleen. Nyt voivat samistella, ihanat =).

Mekko on singoalla, valkoista velouria ja tytön itsesuunnittelemalla, minun toteuttamalla aplikoinnilla.

Alakuvassa saman perheen äidin suunnittlema paita perheen kuopukselle. Raikas yhdistelmä. 5cm raitajersey ja keltainen aplikoitu tähti edessä.

Kiitos kun sain toteuttaa nämäkin! Mulla on ihana ammatti =).


tiistai 4. helmikuuta 2014

HAVE to HAVE


Onko se vähän outo? Onko se vähän vinksallaan? Sitten se on varmaan ihan hyvä juuri minulle!

Paita/Tunikakaava uusimmasta Burdasta ja kangas Maxiraitaa omasta kaupasta. Ensin kauhistelin kankaan tuhlausta, kun ohje neuvoi 2m paitaan! No, onneksi 1,5 m riitti paitaan hyvin ja kaavakoko on 42.



Henkarikuvissa se on oudompi, kuin päällä. Joten täytyi kuvata myös itseään.



Kaavan mittoja olisin voinut uskoa ja tehdä koon 40. Nyt jää vähän turhaa pussia selkään ja eteen, mutta toisaalta, eipä ainakaan kiristä.


Heti tänään päälle ja yhteen tärkeään tapaamiseen!
Ai niin...pääntie ei ole kaavan mukainen vaan sitä muokkasin avarammaksi ja tein sen käänteellä kaitalehuolittelun sijaan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...